Skal inspirere til nye og gode e-helseløsninger i helsesektoren

Med Helseinnovasjonsuka ønsker Inovacare å gi innsikt i hvordan ny teknologi og nye former for samarbeid kan gi bedre helsetjenester. Uka er til for alle som er interessert i innovasjon og utvikling i helsesektoren.

Uka, som går av stabelen 26.-30. september, spenner vidt i program, og inneholder seminarer, workshop, dialogmøte, paneldebatter og leverandørmesse. Målet er å gi deltakerne faglig påfyll, inspirasjon og etablere møteplasser på tvers av sykehus, kommune, helsenæring, helsepersonell, brukere og forsknings- og utviklingsmiljø i regionen.

Blant foredragsholderne er helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkhol, administrerende direktør for Legemiddelindustrien; Karita Bekkemellem og lege og professor emeritus ved Universitet i Oslo; Erik Fosse, i tillegg til en rekke fagpersoner fra sykehus og kommuner i nord.

Hvilke helsetjenester vil du ha i fremtiden?
Til ett av arrangementene inviteres befolkningen i regionen til å komme med spørsmål og innspill til hva som er viktig når du mottar helsehjelp. Til å svare på spørsmålene kommer lederne for helse- og omsorgstjenestene i Bodø, Hadsel og Vågan kommune; Arne Myrland, Marion Celius og Mette Nygård, i tillegg til administrerende direktør ved Nordlandssykehuset; Siri Tau Ursin.

- Helse er viktig for folk, og skaper naturlig nok et stort engasjement, sier prosjektleder Tove Julie Evjen. Synspunktene til brukerne av helsetjenestene er viktig for de som skal utforme tjenestene.
-Vi håper derfor at mange møter opp og deltar i diskusjonen om hvordan fremtidens helsetjeneste skal se ut.

Vi blir færre i landsdelen
Bakteppet for Helseinnovasjonsuka er utfordringene Nord-Norge står overfor med en nedgang i befolkning, som følge av at befolkningen blir eldre samtidig som mange unge flytter ut av landsdelen. Det bidrar i sin tur til å svekke økonomien til kommuner og sykehus, samtidig som antallet personer som kan fylle stillingene i helse- og omsorgssektoren går ned. I tillegg skaper tøffe klimaforhold og lange geografiske avstander utfordringer for befolkningen i fylket, og for de som skal levere helsetjenestene.

Evjen tror mye handler om hvordan vi tilnærmer oss utfordringene, der hun mener vi må  skape handlingsrom for innovasjon i og på tvers av sykehus og kommunesektor – og å utnytte kompetansen i næringslivet for utvikling av e-helseløsninger. Hun trekker fram Bodø kommune og Nordlandssykehuset som gode eksempler:

- Bodø kommune er helt i front når det gjelder digital hjemmeoppfølging og velferdsteknologi, etter å ha deltatt i flere nasjonale utprøvingsprosjekter og flere års tung satsing på teknologi.         
-Fremst i skoen er også Nordlandssykehuset når det gjelder bruk av ny teknologi og digitaliserte pasientforløp. For eksempel bruker sykepleiere mobilapp til å registrere vitale parameter, og kreftpasienter kan nå rapportere symptomendringer til kreftlegen fra  mobil.

Bak innovasjonsarenaen Inovacare står Nordlandsykehuset, Bodø kommune og Nordland Fylkeskommune, der KPB er prosjektleder. I tillegg er Innovasjon Norge, Helse Nord RHF og Nord universitet viktige bidragsytere til Helseinnovasjonsuka.

Du kan lese mer om Helseinnovasjonsuka her.

Forrige
Forrige

Mobiliseringsarrangement til Norsk Katapult - program og påmelding

Neste
Neste

Store ringvirkninger fra felt og landanlegg